пʼятницю, 5 серпня 2016 р.

Володимир Сапон — невтомний літератор, людина, яка живе словом 




   Володимир Сапон народився у Рудці Чернігівського району. У восьмому класі вже вперше опублікував у газеті вірш. Заслужений журналіст України, лауреат багатьох літературних премій, відомий краєзнавець – це все про нього. Друзі та знайомі кажуть, це людина енциклопедичних знань. «Незглибинні джерела Володимира Сапона» — так назвали свято до ювілею письменника, яке провели у Рудківському будинку культури. Привітати пана Володимира із шістдесятип’ятиріччям прийшли родичі, однокласники, колеги, колишні односельці, районне керівництво. Голова обласного відділення спілки письменників Олена Конечна розповіла: знайома з Володимиром Сапоном із середини дев’яностих років, тоді працювали разом у газеті. Каже, він завжди був і є добрим порадником, а ще – це один із найактивніших письменників Чернігівщини, невтомний літератор, який майже кожного року видає книжку.
             Олена Конечна, голова обласного відділення Національної спілки письменників України: «Моя улюблена книга Володимира Сапона на сьогодні «Страсбурзький пиріг». Він там переплітає історію і сучасність, показує своє бачення життя, з тонким гумором, тонкі психологічні замальовки».
Голова обласної організації спілки краєзнавців, директор Інституту історії Чернігівського національного педуніверситету Олександр Коваленко потоваришував з Володимир Сапоном ще у студентські роки. Каже, відтоді йдуть з ним паралельними шляхами, але в одному напрямку.
Олександр Коваленко, голова обласної організації Національної спілки краєзнавців України: «Володимир Сапон, без сумніву, талановитий письменник, журналіст і краєзнавець. І ця частина – краєзнавча – для мене як історика особливо цікава. Він один з найкращих знавців історії нашого рідного краю, Чернігівщини, рідної його Рудки».
           У Рудківській бібліотеці чимало творів Володимира Сапона, тож учні місцевої школи зачитали уривки з його краєзнавчих статей, вірші, оповідання. Не обійшлося і без офіційних привітань: ювіляру вручили відзнаки від обласної та районної влади, спілок письменників, краєзнавців та журналістів. І не менш приємний подарунок – щирі поздоровлення.
Олександр Коваленко:«Міцного здоров’я, спокою душевного і нових творчих звершень».
Олена Конечна: «Щоб ця літературна традиція, яку підтримує Володимир Сапон, щоб вона продовжувала своє життя в наступних поколіннях літераторів».



Джерело: Сівер-центр - Режим доступу

Немає коментарів:

Дописати коментар