понеділок, 23 листопада 2015 р.

«Звід пам’яток історії та культури України. Чернігівський район" в ЗМІ

   20 листопада  у залі засідань Чернігівської райдержадміністрації відбулася презентація першого (пілотного) випуску Чернігівського тому енциклопедичного видання «Звід пам’яток історії та культури України», присвяченого Чернігівському району. Як зазначалося, «Звід пам’яток історії та культури України» являє собою перше енциклопедичне науково-довідкове видання про всі відомі на сьогодні на території України нерухомі пам’ятки археології, історії, архітектури та містобудування, монументального мистецтва. З огляду на значний обсяг і різний ступінь опрацювання матеріалів Чернігівського тому «Зводу», обласна редакційна колегія вирішила поступово оприлюднювати їх у форматі районів і міст обласного значення з тим, щоб на завершальному етапі звести їх докупи у вигляді цілісного тексту. Відкриває цей серіал книга, присвячена пам’яткам історії та культури Чернігівського району. Книга складається з грунтовних нарисів про історико-культурну спадщину району та пам’ятки Седнєва, 774 статтей про окремі пам’ятки, картографічного та ілюстративного матеріалу. Статті містять інформацію про місце знаходження, опис зовнішнього вигляду об’єкта, характеристику його особливостей, дані про пов’язані з ним історичні події та їх увічнення. Вони доповнені ілюстраціями, бібліографією, системою допоміжних покажчиків. 200-сторінкове видання має кольорову суперобкладинку. Видавці Валерій Лозовий та Олег Єрмоленко підготували його до друку у найкоротший термін.

Галковська Н. Перший випуск Чернігівського тому / Надія Галковська // Деснянська правда. - 2015. - 26 листопада. - С. 7.

Читати на сайті Міністерства культури України. - Режим доступу

Читати на  сайті Чернігівської ОДА. - Режим доступу

Читати на сайті SVOBODA.FM. - Режим доступу

СІВЕРцентр. - Режим доступу + Трансляція заходу. - Режим доступу

Читати на сайті Хвиля Десни: погляд з Чернігова (Інтернет-видання). - Режим доступу

Читати на сайті Чернігівський монітор (Інформ-агенція). - Режим доступу


Читати на сайті Чернігівщина: події і коментарі. - Режим доступу

Відома поетеса, депутат Чернігівської районної ради, заступник голови Чернігівської районної організації краєзнавців, кавалер ордену княгині Ольги ІІІ ст. Надія Галковська на честь виходу нової книги написала вірш. - Режим доступу












Немає коментарів:

Дописати коментар