понеділок, 14 вересня 2015 р.

Подарунок Олишівці


    Нещодавно заступник голови Черні­гівського відділення Володимир Бандурко та голова молодіжного відді­лення столичного земляцтва Валерій Демченко відвідали Національну         ака­демію образотворчого мистецтва та архітектури України. За дорученням го­лови Чернігівської райдержадміністрації Віктора Коржа до зустрічі долучилися і представники району для обговорення питань з підготовки та проведення свята "Седнівська осінь".
   Голова Національної спілки худож­ників України Володимир Чепелик на знак поваги до Чернігівського району подарував дві скульптурні композиції випускників академії: Павла Болгарина "Козак на роздоріжжі" та Олександра Корунського "Народна художниця Ганна Собачко". Під час зустрічі також відбу­лось обговорення питання передачі цих скульптур конкретному адресату. Було прийнято рішення передати їх до слав­ного козацького містечка Олишівка, де сьогодні вирішується питання щодо вшанування відомих земляків селища.
   За сприяння та підтримки голови То­вариства "Чернігівське земляцтво" Вікто­ра Ткаченка 19 серпня скульптурні компо­зиції прибули до селища і були розміщенні в місцевій бібліотеці, де згодом буде роз­горнута виставка про відомих земляків.
    На урочисту церемонію вручення скульптур прибув заступник голови Черні­гівської райдержадміністрації Андрій Курданов, голова молодіжного відділення Товариства Валерій Демченко та активісти села.

Джерело: Отчий поріг. - 2015. - Число 9(вересень). - С. 8.

Немає коментарів:

Дописати коментар